Περί Ουρανίων Μυστηρίων - Μεταθανάτιες ομιλίες Ουρανίων Πατέρων και Διδασκάλων


Περί Ουρανίων Μυστηρίων
Μεταθανάτιες ομιλίες Ουρανίων Πατέρων και Διδασκάλων


3-1-2011
Μυστήρια είναι οι σχέσεις μεταξύ Ουρανού και γης

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ των Μυστηρίων: ...Μυστήριο είναι μια ενέργεια που συντελείται από άγνωστες δυνάμεις και επιδρά και δημιουργεί ή καταστρέφει κάτι και η ενέργεια αυτή, η δύναμις αυτή, δεν μπορεί να εξηγηθεί δια φυσικών μέσων ή δια της επιστήμης της υλικής, η οποία δεν γνωρίζει ουδέν για τις ενέργειες που δεν μπορεί να αντιληφθεί και να πειραματιστεί με αυτές μέσω υλικών μέσων. Αποκαλούνται οι ενέργειες αυτές μυστήρια, ακριβώς διότι δεν αποκαλύπτεται το πως και το γιατί οι ενέργειες αυτές δημιουργούνται και εφαρμόζονται εις το ουράνιο ή το γήινο πεδίο αντίστοιχα. Τουτέστιν κρατούνται ΜΥΣΤΙΚΕΣ από τη γήινη αντίληψη και γνώση.

1-5-1999

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ των Μυστηρίων: Μην παίρνετε τα Μυστήρια μόνο από την θρησκευτική τους πλευρά. Εμείς λειτουργούμε στον θρησκευτικό τομέα, διότι είναι διαφορετική η εργασία του κύκλου
μας. Μπορεί να είναι αδελφός κύκλος των Αθηνών, όμως άλλη η εργασία εκείνου και άλλη η δική σας.
Μην βλέπετε αδέρφια μου τα Μυστήρια μόνο σαν θεωρία. Δεν είναι θρησκευτική θεωρία μόνον. Υπάρχουν και δυνάμεις και ενέργειες τις οποίες εάν γνωρίζετε μπορείτε να τις εκμεταλλευτείτε προς όφελος δικό σας και των συνανθρώπων σας, αλλά έχουν και πρακτικούς σκοπούς. Μην αφήνετε λοιπόν το χρόνο να περνάει ανεκμετάλλευτος.


Το Μυστήριο της Γέννησης
3—5-1999

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ των Μυστηρίων: Το πρώτο μυστήριο για εσάς εδώ στην γη ξέρετε ποιο είναι. Είναι το μυστήριο της γέννησης. Είναι το διάστημα από την σύλληψη μέχρι και την είσοδο της νέας ψυχής στο σώμα.
 Ποίας όμως σύλληψης αδελφοί; Της σύλληψης της ιδέας. Από αυτήν τη στιγμή και ύστερα ξεκινά το μυστήριο της γέννησης.
 Γιατί ξεκινά από την στιγμή της ιδέας; Διότι η ιδέα είναι ενέργεια. Φυσικά μιλάω για τις καταστάσεις τις ολοκληρωμένες και σωστές, δεν μιλάω για αυτό που έχετε καταντήσει σήμερα. Διότι σήμερα μπορώ να σας πω ότι υπάρχουν άτομα, γιατί δεν μπορώ να τους ονομάσω καν ανθρώπους, στην γη σας πού εκμεταλλεύονται το γεγονός αυτό από την πολιτεία για υλικά αγαθά. Μην σας φαίνεται περίεργο όπου το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών ανήκει στο ιερατείο σας.
Το μυστήριο το λοιπόν ξεκινά αδελφοί μου από την ώρα που οι οντότητες συλλαμβάνουν την ιδέα. Εκεί υπάρχει η πρώτη σύνδεση με το θείον και είναι ένας τρόπος συμβολαίου, ένα άγραφο συμβόλαιο μεταξύ του ζευγαριού και του Ουρανού. Το ζευγάρι δηλώνει στον ουρανό, ότι θα βοηθήσει την κάθοδο της συγκεκριμένης ψυχής, που αυτοί οι ίδιοι έχουν επιλέξει και εναγωνίως η ψυχή αυτή περιμένει. Επειδή όλο αυτό, όλος αυτός ο χρόνος θεωρείται μυστήριο, οι εννέα μήνες που θα χρειαστούν για να γεννηθεί το σαρκίο της ψυχής καθιστούν την γυναίκα ιερή. Είναι το ιερότερο ον στο σύμπαν ολόκληρη αυτήν την στιγμή.
Ακούμε τους προβληματισμούς σας τις τελευταίες ημέρες που αφορούν τον άνδρα και την γυναίκα. Πώς γίνεται η γυναίκα να είναι ιερή; Γι αυτό είπαμε που είναι μυστήριο. Σημασία έχει ότι η ιεροσύνη της γυναίκας δεν σταματά μετά από την γέννηση. Εξακολουθεί να υφίσταται και κατά τον χρόνο του θηλασμού και κατά τα χρόνια που θα παραδώσει την οντότητα έτοιμη στην κοινωνία σας. Πότε όμως; Όταν αυτή η μητέρα έχει θεία φώτιση, ζητάει την θεία φώτιση να μεγαλώσει το παιδί της. Όταν αυτή η μητέρα νομίζοντας ότι το παιδί της ανήκει και αυτή γνωρίζει περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον ποιο είναι το καλό του, αποφεύγει να ζητήσει βοήθεια από τον Ουρανό. Όπως καταλαβαίνετε σταματά η ιεροσύνη της και εκεί έρχεται το πρόβλημα και μεγαλώνει στην σχέση της με τον σύντροφο της.
-Ερώτηση Φ.Σ.: Που γίνεται η επιλογή της συγκεκριμένης ψυχής;
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: Μάλιστα αυτή η επιλογή δεν γίνεται στην γη αδελφή μου, αυτή η επιλογή γίνεται στους Ουρανούς. Είναι ένα πράγμα το οποίον δεν θα βοηθήσει πουθενά, γι’ αυτό και δεν το αναφέραμε. Το μόνο που μπορεί να βοηθήσει σε σας είναι, να γνωρίζετε ότι εσείς οι ίδιοι έχετε επιλέξει την συγκεκριμένη ψυχή, η τις συγκεκριμένες, προσέχετε το πάρα πολύ αυτό. Τις συγκεκριμένες.
-Ερώτηση Σ.Α.: Εάν οι συγκεκριμένες ψυχές που θα φέρουμε στην γη σαν ζευγάρι είναι με την συγκατάθεση τους.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: Αδελφέ μου, άλλες φορές με την συγκατάθεση τους, άλλες φορές χωρίς την συγκατάθεση τους. Μην ξεχνάτε ότι μέσα στον κύκλο των ψυχών προστίθενται καθημερινά και νέες. Ποιες είναι αυτές γνωρίζετε; Είναι τα πονηρά και άστατα πνεύματα που αλιεύονται.

10—5—1999

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ των Μυστηρίων: Μιλήσαμε αδελφοί μου σε προηγούμενη φορά για τα μυστήρια της γέννησης. Μιλήσαμε όμως για τα σωστά φυσιολογικά πράγματα.
Τι γίνεται όταν επεμβαίνει η επιστήμη; Κανονικά θα έπρεπε δικός μας επιστήμων να σας μιλήσει. Εγώ θα σας πω μέχρι το σημείο που μου επιτρέπεται. Η επιστήμη και τα μυστήρια θα έπρεπε κανονικά να συμβαδίζουν. Διότι ο ίδιος ο ουρανός είναι αυτός που ζητά την εξέλιξη των οντοτήτων.
Τι όμως συμβαίνει και δεν υπάρχει αυτή η σχέση; Είναι πολύ απλό, ο κάθε ένας των επιστημόνων σας όταν, για λόγους εξέλιξης, του δώσει ο Ουρανός κάποια βοήθεια, αντί να ευχαριστήσει αυτόν που τον βοήθησε, όπως λέτε εσείς στη γη καβαλάει το καλάμι. Εμείς λέμε ότι, φθάνει να βγάλει και μια ολόκληρη θεωρία. Τι γίνεται τότε; Σταματά η βοήθεια από τον Ουρανό και έρχεται η βοήθεια από τον πονηρό, ο οποίος βρίσκει έτοιμο το έδαφος και οδηγεί τον δύστυχο αυτόν, νομίζοντας ότι θα ανακαλύψει κάτι. 

No comments:

Post a Comment