Να γνωρίσει ο άνθρωπος τον εαυτό του


 6-7-2010
Να γνωρίσει ο άνθρωπος τον εαυτό του

ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ & ΣΩΚΡΑΤΗΣ: Ευλογούμε εκ του Ανακτόρου του Κυρίου και Θεού μας που έχουμε την τιμή να συγκατοικούμε μετ’ Αυτού, να συνομιλούμε μετ’ Αυτού και να λαμβάνουμε κι εμείς καθημερινώς νέες γνώσεις.
Εις το Ουράνιο πεδίο η γνώσις είναι ατελεύτητος και ένα πνεύμα το οποίο ανακαλείται από την γη όσο ανώτερο και να είναι, συνεχίζει να εξελίσσεται, συνεχίζει να διδάσκεται μέχρι το άπειρο, διότι τα πάντα εξελίσσονται καθώς και η γνώσις η οποία αυξάνει όσο αυξάνουν και τα Σύμπαντα.
Ο Άνθρωπος είναι οντότις που χρειάζεται διαρκώς καθοδήγηση διότι δεν καθοδηγείται δια του ενστίκτου όπως γίνεται με τα υπόλοιπα όντα του ζωικού βασιλείου αλλά καθοδηγείται μόνο δια του λόγου, διότι ο λόγος είναι εκείνος ο οποίος επέτρεψε εις τον πρώτο άνθρωπο, ο οποίος βρισκόταν σε ζωώδη κατάσταση και καθοδηγούνταν εκ του ενστίκτου, να αναπτύξει τη λογική.
Λόγος είναι η αρχή, λογική είναι η συνέχεια. Λογική σημαίνει: η δια του Λόγου εξέλιξη της σκέψεως.
Όσο κι αν ο άνθρωπος προσπαθεί δια της γηίνου γνώσεως να φθάσει σε ανώτερα επίπεδα,
ουδέποτε θα καταφέρει κάτι. Άλλωστε τη σημερινή εποχή όπου η πληροφορία βρίσκεται παντού και σε μεγάλη ποσότητα και ο άνθρωπος μπορεί ανά πάσα στιγμή να λάβει γνώση επί παντός γήινου επιστητού, τι έχει καταφέρει; Θεωρείτε ότι αυτό που έχει καταντήσει ο κόσμος σήμερα είναι εξέλιξη;
Θεωρείτε ότι αυτό που έχει καταντήσει σήμερα η κοινωνία σας, είναι πολιτισμός; Τι είναι; Όλα κινούνται για το χρήμα και όλοι κινούνται προς το χρήμα. Εκεί είναι και το λάθος του ανθρώπου διότι νομίζει ότι μέσω της ύλης μπορεί να είναι ανώτερος του αδερφού του. Όμως όταν εγκαταλείψει το σαρκίο του σκέφτηκε που θα βρίσκεται χωρίς ύλη και χωρίς σαρκίο;
Σκέφτηκε ποτέ ότι όπως ερχόμαστε μόνοι και χωρίς υλικά αγαθά, εις το γήινο πεδίο, έτσι και φεύγουμε;
Σκέφτηκε ποιος είναι ο σκοπός της ενσαρκώσεως του κάθε φορά και κάθε φορά, μέχρι να εξελιχθεί;
Όχι αδέρφια μου, ο άνθρωπος δεν σκέφτεται ο ίδιος, αφήνει τους άλλους να σκέφτονται για αυτόν. Όπως σας είπε και ο προηγούμενος ομιλητής, ο άνθρωπος ιδιαίτερα της δύσεως αφήνει τρίτους να κάνουν τη δουλειά που θα έπρεπε ο ίδιος να κάνει για τον εαυτό του.

No comments:

Post a Comment