Θεότητες, συτήματα, φιλοσοφίες, ιδεολογίες


2-6-2010
Θεότητες, συτήματα, φιλοσοφίες, ιδεολογίες

ΠΛΑΤΩΝ: Χαιρετώ αδερφοί μου και εύχομαι η θεία αρχή να σας ευλογεί και να σας κατευθύνει στον σύντομο γήινο βίο σας. Σας ομιλώ εκ του κέντρου της Πνευματικής Αίγλης, το κέντρο αναμεταδόσεως των ουρανίων οντοτήτων, των θετικών και αγαθών πνευμάτων του Ουρανού, στο οποίο κέντρο έχω την τιμή εκ του Κυρίου και Θεού μας να είμαι αρχηγός.
Ο άνθρωπος ανέκαθεν αναζητούσε να βρει από που έρχεται, που πάει, και ο Ουρανός στην προσπάθεια αυτού του ανθρώπου να εξελιχθεί ώστε κάποια στιγμή να κατανοήσει ποιος ακριβώς είναι και τι ακριβώς πρέπει να κάνει εις το γήινο πεδίο, στο οποίο και ευρίσκεται, προσπάθησε δια παντοίων μέσων να καθοδηγήσει αυτόν, χωρίς να κλονίσει την πίστη του σε ότι κατά εποχή πίστευε, αλλά και
χωρίς να του επιβάλλει ή να τον αναγκάσει να πιστέψει εις την Αλήθεια, διότι ως γνωρίζετε αδέρφια μου η ελευθέρα βούλησης είναι μια εκ των ανωτέρων και πιο σημαντικών νόμων που θέσπισε η Άγνωστη Αρχή Απάντων, ο Άναρχος και Δημιουργός των Σύμπαντων κόσμων, προ της δημιουργίας των κόσμων.
Ο άνθρωπος στην προσπάθειά του ακριβώς να ανακαλύψει πρωτίστως τον εαυτό του και δευτερευόντως το που βαδίζει και πως πρέπει να βαδίζει, για να εξελιχθεί, να αναπτυχθεί, να εκπολιτιστεί, δημιούργησε του κόσμου τις θεότητες, τα συστήματα, τις φιλοσοφίες, τις ιδεολογίες και τόσα και τόσα άλλα, πάντοτε προσαρμοσμένα εις το πνεύμα της εποχής, αλλά και στο πνευματικό επίπεδο που διέθεταν οι άνθρωποι της εποχής.
Βεβαίως όσο πιο παλαιότερα ανατρέξουμε, τόσο και πιο χαμηλά βρισκόταν το πνεύμα του ανθρώπου διότι πατούσε στα πρώτα στάδια της εξελίξεώς του, οπότε ως καταλαβαίνετε ήτο δύσκολο να κατανοήσει, να αντιληφθεί και να δει κατάματα την Αλήθεια η οποία ήτο αόρατη και άϋλη.
Έτσι όσοι εκ των αδερφών των ήτο πνευματικώς πιο μπροστά, πιο εξελιγμένοι και μπορούσαν να κατανοήσουν και να αντιληφθούν κάτι περισσότερο από τους αδερφούς τους, προσεπάθησαν την Αλήθεια την οποία ανακάλυπταν σταδιακώς, να την αποδώσουν σε οντότητες οι οποίες ήτο ανθρωπόμορφες, ή τουλάχιστον κοντά στα ανθρώπινα χαρακτηριστικά, στην ανθρώπινη αντίληψη και έτσι με διάφορα πρόχειρα ειδώλια, προσωποποιούσαν εν είδει μύθου την Αλήθεια.
Δεν θα πάω πάρα πολύ μακριά, θα σας πω όμως ένα πράγμα. Ο άνθρωπος όταν εξέφυγε του αρχικού πρωτογόνου σταδίου και μπήκε εις το επόμενο στάδιο της λογικής και της ερεύνης, ανακάλυψε κατά κάποιο τρόπο τη μια και μοναδική Αρχή που διέπει τα πάντα, η οποία διαιρούνταν εις τρεις δυνάμεις και ήτο μία. Θα σας μεταφέρω εις την αρχαία Ελλάδα και δίπλα μας έχουμε τον αδερφό μας τον Ορφέα ο οποίος ήταν και εκείνος όπου εισήγαγε το δωδεκάθεο ως επίσημη θρησκεία των Ελλήνων. Έλα αδερφέ μου πέρασε

No comments:

Post a Comment