Η οντότης του Αγίου Σπυρίδωνος


Η οντότης του Αγίου Σπυρίδωνος *  
                        
ΦΑΡΑΧ: Σήμερον εορτάζει εις άνθρωπος όστις αγιοποιήθηκε επαξίως υπό των ανθρώπων. Ο Άγιος Σπυρίδων είναι η οντότης η οποία θαυματουργεί προς ενίσχυση της πίστεως σας. Κλίνατε με ευλάβεια την κεφαλή σας προ του σκηνώματος του. Ας έλθει προς βοήθεια των αναγκών σας.
          Εις τους ουρανούς δεν υπάρχει μικρός η μέγας. Όλοι διευθύνονται από την αυτήν Αρχή και κατευθύνονται προς το αυτό σημείο της τελειότητος.
Εκεί εις την γη υπάρχει διαφορά μεταξύ μεγάλου και μικρού. Εδώ η διαφορά αυτή δεν κατέχει την αυτήν θέση με τους επίγειους. Η οντότης η οποία ανέλαβε υπεύθυνο θέση ενεργεί κατά τας διατάξεις του Ουρανίου Νόμου και λογίζεται μέλος της Διοικούσης Αρχής του βασιλείου μας.
          Αδελφέ Σπυρίδων ο Κύριος ως αρχηγός στέφει την κεφαλή σου δια του Αγίου Αυτού φωτός, ίνα και συ αδελφέ δια των επουρανίων δυνάμεων σου στέψεις τας κεφαλάς των πιστών προς
κατανόηση της θείας μας Αρχής.
Οι πιστοί προσέρχονται εις τον ναό σου, προσεύχονται προς σε αλλά ακόμα δεν κατανόησαν τι εστί αγνή πίστης. Φώτισον αυτούς ίνα είδωση το αληθινό φως και παραδεχθούν την ύπαρξη της αθανασίας των ψυχών.
Από εκεί θα ξεκινήσουν οι στοχασμοί για να γεννηθεί η λαμπρά και αγνή πίστης των ευσεβών προς την του Κυρίου ενέργεια επί της γήινης υπάρξεως των.
Ο πνευματικός κόσμος ενισχύει τας καλάς και αγαθάς πράξεις των ανθρώπων. Σκοπός όμως των ευσεβών είναι να γνωρίζουν ποίαι είναι αι καλαί πράξεις και να διαχωρίζουν αυτάς από τας άλλας τας μη καλάς. Δηλαδή να μην υπάρχει σύγχιση αλλά βεβαιότης.
Ας υμνήσουν οι Άγγελοι την ισχύ σου, αδελφέ Σπυρίδων και ας αντιληφθούν οι άνθρωποι την θέση σου εις τους ουρανούς.



* Πνευματιστικός Όμιλος Αθηνών «Το θείον Φως»

No comments:

Post a Comment