Εισαγωγή & Πρόλογος - Πλούταρχος

Εισαγωγή & Πρόλογος 

 ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ: (διάμεσο Γ) Οι πρώτοι άνθρωποι που ενσαρκώθηκαν στο γήινο πεδίο, πολλοί από αυτούς, είχαν έμφυτη την έννοια της πίστεως εντός των. Βεβαίως μη γνωρίζοντας και μη μπορώντας να προσδιορίσουν τι ήτο αυτή, την άφηναν εντός τους κοιμώμενη.

 Όταν το ανθρώπινο πνεύμα άρχισε να εξελίσσεται, μετά γενεών και γενεών, προσπάθησε τη πίστη του αυτή να την εξωτερικεύσει, διότι η πίστη του δυνάμωνε μέσω των νεοεισερχόμενων ψυχών που ενσαρκωνόταν στο γήινο πεδίο και απέδιδαν τη πίστη τους αυτή αρχικά σε δένδρα, σε ποτάμια, σε πέτρες, σε αντικείμενα, σε ζώα, σε φυσικά φαινόμενα, στον ήλιο, στο φεγγάρι, στη θάλασσα κ.ο.κ.
Οι ανθρώπινες οντότητες συνέχισαν να εξελίσσονται τόσο σωματικώς, όσο και πνευματικώς και νέες κατερχόμενες ψυχές, ενσαρκωνόταν στο γήινο πεδίο και μεταξύ αυτών, ανώτεροι αδερφοί σας οι οποίοι ως αποστολή είχαν να προσδιορίσουν από που η πίστη αυτή πηγάζει και πως καλύτερα θα μπορούσε ο άνθρωπος να την προσδιορίσει.
Έτσι άρχισαν να γεννώνται διάφορες θεότητες οι οποίες αποδιδόταν σε σημεία της φύσης όπως ο αέρας, η βροχή, ο κεραυνός κ.ο.κ. 



Όσο περισσότερο εξελισσόταν ο άνθρωπος, τόσο περισσότερο οι έννοιες των θεοτήτων από έννοιες αντιληπτές εις τας αισθήσεις του ανθρώπου, ολοένα και γινόταν πιο αφηρημένες. Δηλαδή όσο το συγκεκριμένο, ο άνθρωπος, το αντικαθιστούσε με το αφηρημένο, τόσο περισσότερο πλησίαζε προς την αλήθεια. 
Τότε ήτο και η περίοδος όπου κατήλθαν τα μεγαλύτερα πνεύματα του Ουρανίου πεδίου, ενσαρκώθηκαν σε απλούς ανθρώπους και καλλιέργησαν εις τα πνεύματα των αδερφών των την έννοια της πίστεως προς τον ένα και μοναδικό Δημιουργό Θεό.

Όσο πάλι η πίστη προς τον ένα Θεό μεγάλωνε, τόσο οι πολλές θεότητες αποκτούσαν μία θεότητα ηγέτη, η οποία ήταν και υπεύθυνη για τη δημιουργία όλων των άλλων θεών που δημιούργησε ο άνθρωπος, αλλά και για τη δημιουργία του ίδιου του ανθρώπου.

Τότε ήρθε η περίοδος όπου ο άνθρωπος προσπαθούσε να αποκτήσει επαφή με τις θεότητες αυτές κι έτσι γεννήθηκαν οι μύστες, τα μυστήρια, ο αποκρυφισμός, οι ελεύσεις και όλα τα συναφή. Όσο οι αιώνες περνούσαν και το πνεύμα του ανθρώπου καλλιεργούνταν έτι περισσότερο, τόσο και Ουράνιες οντότητες, ενώ πριν παρουσιαζόταν ως οι θεότητες που ζητούσε ο κάθε άνθρωπος, άρχισαν να δίδουν τη πραγματική τους ταυτότητα, αλλά και την πραγματική διάσταση του Ουρανίου Βασιλείου, εκεί από όπου όλες οι ψυχές κατέρχονται και ενσαρκώνονται, αλλά και όσες αποδημούν από το γήινο πεδίο επιστρέφουν στο Ουράνιο Βασίλειο αυτό.

Με την κάθοδο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και την ενσάρκωσή του ως απλός άνθρωπος, μπήκαν οι βάσεις και τα θεμέλια της πίστεως προς τον ένα και μοναδικό Θεό, αλλά και οι πρώτες βάσεις που περιέγραφαν την Ουράνια Βασιλεία και την βοήθεια που θα μπορούσε ο κάθε άνθρωπος να λάβει, όταν η πίστη του και η αφοσίωσή του θα ήταν σε τέτοιο σημείο που θα μπορούσε το αδύνατο να γίνει δυνατό παρά το Θεό.

Σήμερα σε πολλές κοινωνίες του κόσμου, σε όλες τις κοινωνίες, σε όλες τις φυλές, σε όλα τα έθνη υπάρχουν μικροί πυρήνες ανθρώπων που αναζητούν την επαφή τους μετά του θείου, άλλοι το καταφέρνουν και άλλοι όχι διότι μην ξεχνάμε πάντοτε ότι υπάρχει και η μαύρη πλευρά της δημιουργίας η οποία προσπαθεί να μπερδέψει και να φέρει εμπόδια στον άνθρωπο ενόσω βρίσκεται στο γήινο πεδίο.

Οι πυρήνες αυτοί, από γενιά σε γενιά, μεταλαμπαδεύουν τον τρόπο επαφής μετά των θείων δυνάμεων, λαμβάνουν οδηγίες, λαμβάνουν Ουράνια γνώση, λαμβάνουν καθοδήγηση, λαμβάνουν θεραπεία και για τους ιδίους, αλλά και για τους συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη από ένα θαύμα για να γίνουν καλά.
Ένας πυρήνας εξ’ όλων αυτών είναι και το μικρό κέντρο αυτό, το οποίο μεταδίδει προς το ανθρώπινο γένος την ουράνια γνώση εκείνη την απαραίτητη που θα βοηθήσει κάθε άνθρωπο να βρει τον Θεό εντός του, να ενδυναμώσει την πίστη του, να βρει μια αχτίδα φωτός, να βρει ξανά την ελπίδα του, αλλά και τον σκοπό του, αλλά και τις υποχρεώσεις του έναντι του Θεού και των συνανθρώπων του. 

Διαβάσατε τον θείο Λόγο και φωτιστείτε καταλλήλως για να μπορέσετε φωτιζόμενοι κι εσείς με τη σειρά σας να φωτίσετε τους συνανθρώπους σας, έτσι όπως γινόταν πάντοτε, έτσι γίνεται και τώρα. Ειρήνη υμίν – Πλούταρχος 

ΠΛΑΤΩΝ: (διάμεσο Γ) Χαιρετώ αδερφοί μου, ο Π.Κ. σας ευχαριστεί για την προσπάθειά σας να μεταδώσετε τον θείο Λόγο, όπως ακριβώς έκαναν και οι αδερφοί σας του ομίλου των Αθηνών* και εύχομαι οι άνθρωποι γύρω σας να βρουν, ανοίγοντας την καρδιά τους το Φως του Κυρίου μέσα από τα κείμενα αυτά. Ο προλαλήσαντας αδελφός Πλούταρχος σας έδωσε την εισαγωγή που θα αντικαταστήσετε εις το πρώτο τεύχος σας. Μαζί με αυτήν θα δημοσιεύσετε και τον Λόγο αυτόν που σας δίδω εγώ τώρα.
Ο Κύριο και Θεό μας να σας φωτίζει πάντοτε κι εσείς να φωτίζετε με τη σειρά σας τους αδερφούς σας, οι οποίοι αδερφοί σας βρίσκοντας το Φως εντός του έργου αυτού, ας φωτίσουν κι εκείνοι τους υπολοίπους αδερφούς, για να ξαναλάμψει εκ της Ελλάδος ξανά το Φως της Δημιουργίας. Παραχωρώ τη θέση μου – Πλάτων

No comments:

Post a Comment