Περί Ψυχής


6-10-2010
Περί Ψυχής (Α)

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: Η ίδια η υπόσταση του ανθρώπου είναι η ψυχή του. Άνευ αυτής δεν υπάρχει. Όπως ένας ζωντανός οργανισμός που χρειάζεται οξυγόνο και χωρίς αυτό πεθαίνει, παύει να υπάρχει εις το γήινο πεδίο σας, έτσι και η ψυχή, η αξία της ψυχής, είναι ίση με την ύπαρξη της οντότητος του ανθρώπου.
Η ψυχή είναι η κινητήριος δύναμις καθετί ζωντανού. Ψυχή διαθέτουν τα πάντα τα οποία κινούνται, εξελίσσονται. Ψυχή είναι η πνοή του Δημιουργού και για κάθε ζωντανό οργανισμό, ορατό ή αόρατο, είτε βρίσκεται στην τρίτη διάσταση, είτε στην τέταρτη, είτε σε αυτό το σύμπαν, είτε σε άλλο, είναι η ίδια ενέργεια και δύναμις κινητήριος του ίδιου του Δημιουργού. Ο Δημιουργός ενυπάρχει εντός της ουσίας των πάντων και τα πάντα ενυπάρχουν εξαιτίας της ουσίας αυτής.
Η ψυχή όμως έχει και ιδιότητες. Η ψυχή μετράται, μετράται σε σθένος. Η ίδια η ψυχοπνευματική οντότις, αλλά και κάθε ζωντανός οργανισμός, αναλόγως της εξελίξεως μέσω της
τριβής που δημιουργούν οι ανάγκες του ιδίου του περιβάλλοντος στο οποίο κινείται, αυξάνει σε σθένος ή ελαττούται. Έτσι η αξία της ψυχής για τον άνθρωπο αυξάνει σε σθένος όταν το πνεύμα φωτίζεται και επιτρέπει εις αυτήν να εξωτερικεύσει την θέληση τη δικής της η οποία δεν είναι άλλη από την εκπλήρωση του προορισμού της, δηλαδή να μπορέσει να επιβάλλεται εκεί που η θέληση και η βούληση του Ανάρχου οριοθετεί.
Η ψυχή λοιπόν είναι η μόνη αξία μετά τον Άναρχο. Φροντίσατε αυτή ως κόσμημα και δώσατε της τη λάμψη την οποία της αρμόζει. Αυτά είχα να πω αδέρφια, θέλετε κάτι να με ρωτήσετε; Είναι δύσκολο να κατανοήσετε με την πρώτη τα όσα σας λέγω, όμως όταν μιλάμε για έννοιες υπερκόσμιες, διότι η ψυχή είναι μια υπερκόσμια έννοια η οποία δεν αναλύεται, όπως δεν αναλύεται ο ίδιος ο Δημιουργός, είναι πολύ δύσκολο με την γήινη λογική να σας δώσουμε να κατανοήσετε απόλυτα αυτό το οποίο ζητείτε.

7-7-2010
Περί Ψυχής (Β)

ΠΛΑΤΩΝ: Χαιρετώ αδερφοί μου και σας μεταφέρω τις ευλογίες του Πανάγαθου Κυρίου και Θεού μας, μαζί και τις ευλογίες του Π.Κ., για να μπορέσετε να προοδεύσετε και να εξελιχθείτε περαιτέρω. Σας ομιλώ πάντοτε εκ του Κέντρου της Πνευματικής Αίγλης εκεί όπου μαζεύονται Ανώτερες, Aνώτατες αλλά και κατώτερες ψυχοπνευματικές οντότητες, πάντοτε εντός των πλαισίων και των ορίων του Ουρανίου Βασιλείου της λευκής πλευράς.
Η ψυχή αδέρφια μου, η ψυχή του ανθρώπου δημιουργήθηκε κατ’ εικόνα και ομοίωση του Πανάγαθου Θεού μας. Έχετε αναλογιστεί ποτέ πως ο Άναρχος Πατέρας μέσα εις την τελειότητα της δημιουργίας, μέσα από την Πανσοφία Του, εδημιούργησε κατ’ εικόνα και ομοίωση εμάς τους ανθρώπους; Τι εδημιούργησε; Μικρούς Θεούς.
Η ψυχή αδέρφια μου είναι απειροελάχιστη ποσότητα της ίδιας της ουσίας του Ανάρχου και ομοιάζει καθ’ όλα εις τον Άναρχο όταν η ψυχή είναι καθαρά. Δηλαδή όταν η ψυχή είναι εξελιγμένη.
Το πνεύμα εδόθη ως δώρο εις τας ψυχάς για να μπορέσουν οι ψυχές να εξελιχθούν, δηλαδή να λάμψουν, αλλά και για να αποκτήσουν η καθεμία τη δική της προσωπικότητα, διότι οι ψυχές ως γνωστόν δημιουργήθηκαν προ της δημιουργίας των κόσμων δια του Λόγου και όλες, την ίδια εκείνη στιγμή, είχαν την ίδια ισχύ, την ίδια ένταση, την ίδια αξία. Όμως ο Άναρχος θέλησε όλες οι ψυχές να φθάσουν την τελειότητα, διότι ότι και να δημιουργείται υπόκειται στους νόμους της εξέλιξης.
Το Πνεύμα ήτο το μέσο για να καλλιεργηθούν, να ξεχωρίσουν, αλλά και κάποια στιγμή οι ψυχοπνευματικές οντότητες αυτές, εξ’ εαυτού, να γίνουν ΈΝΑ όλες ομού και να αποτελέσουν την κατ’ εικόνα και ομοίωση του Ανάρχου σε όλη την ένταση, την έκταση, την αξία, τη σοφία.

No comments:

Post a Comment