Ποιός είναι ο προορισμός του ανθρώπου


9-1- 1966
Ποιός είναι ο προορισμός του ανθρώπου *

ΦΑΡΑΧ: Ο κάθε άνθρωπος έχει και έναν προορισμό. Δυστυχώς αι ανθρώπιναι  γνώσεις τον απεμάκρυναν από τον προορισμό του. Πρώτον διότι δεν έχει ο άνθρωπος γνώσιν περί του προορισμού του και δεύτερον διότι ουδείς εσκέφθει να τον φωτίσει, δια ποίον λόγο εγεννήθη και τι οφείλει να πράξει για να ευρίσκεται εντός της ορθής οδού του προορισμού του.                  
          Εις τας αγίας γραφάς αναφέρονται πολλά περί του πως ο άνθρωπος οφείλει να ενεργεί έναντι των αδελφών του. Αλλά αι άγιαι γραφαί δεν αναφέρουν ποίος είναι ο προορισμός του ανθρώπου. Τόσον σκότισε η ύλη το πνεύμα του ώστε να συγχέει τα πάντα και να μην ευρίσκει διέξοδο εις τας απορίας του.
Δια τούτο εμείς δια της νέας αυτής οδού αποφασίσαμε να λύσομε τα κυριότερα προβλήματα αυτού
και να του γνωρίσομε ποίος είναι ο προορισμός του, γιατί ενσαρκώθη, ποίον χρέος έχει έναντι του θεού και των συνανθρώπων του, πως να αυτεξουσιάζεται, να κρίνει, να εκλέγει, να αποφασίζει, δια να εκπαιδεύει την οντότητα του και να γίνει χρήσιμος πολίτης της γης και έτοιμος να αναλάβει θέση εις το βασίλειο του Κυρίου 
Πάντα ταύτα τα αγνοεί. Και εμείς του τα υπενθυμίζομεν. Του δίδομεν την μοναδική ευκαιρίαν να υποβάλει ερωτήσεις, να διευκρυνίζει τα ανεξήγητα εδάφια των ιερών γραφών να διακρίνει τα ορθά από τα μη τοιαύτα. Διότι όσοι εκ των Πατέρων εμπνεόμενοι συνέγραψαν κείμενα αξιόλογα, δυνατόν εντός αυτών να υπάρχει παρείσφρησις του λόγου της ανταρσίας.
       Έχετε έμπροσθεν σας την ζωντανή πηγή του Λόγου μας, ήτις με προθυμίαν θα σας δώσει πάσαν ορθήν γνώσιν του Βασιλείου μας.
Του Αγίου Πνεύματος το έργον είναι να φωτίζει τα σκότη δια να τα μεταβάλει εις φως άγιον και εξαπλωθεί τούτο εις τα τέσσερα σημεία του ορίζοντος.
Η λεγόμενη αλήθεια του φωτός τούτου είναι το Πνεύμα του Κυρίου. Ιδού διατί εν ερήμω μεταβιβάζεται η θεία γνώσης εις το αστοιχίωτον πνεύμα του ανθρώπου. Μάθετε όλοι ποίος είναι ο προορισμός του ανθρώπου.


* Πνευματιστικός Όμιλος Αθηνών «Το θείον Φως»

No comments:

Post a Comment