Ύλη και βοήθεια


28-7-2010
Ύλη και βοήθεια

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ: Ο Κύριος να σας ευλογεί πάντοτε, να σας δίνει υγεία και ότι επιθυμείτε για να ανταπεξέλθετε στο στίβο το γήινο, στις μάχες που δίδετε και θα δώσετε στο μέλλον για να επικρατήσει ο θείος Λόγος. Σας ευλογώ, σας προστατεύω, βρίσκομαι δίπλα σας πάντοτε και προσπαθώ, με ότι δυνάμεις μου δίδει ο Κύριος, να σας βοηθήσω για να μπορέσετε να πάτε ένα βήμα παρακάτω και να ολοκληρώσετε το έργο αυτό. Καλωσορίζω την αδερφή μας που λείπει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως η καρδιά της βρίσκεται εδώ, αν όχι η σκέψη της.
Ο άνθρωπος όταν αποκτήσει ένα υλικό αγαθό θα το χαρεί στην αρχή πάρα πολύ. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα το βαρεθεί, θα πάει παρά κάτω και θα το ξεχάσει. Όταν όμως δώσει ένα
χέρι βοηθείας σε κάποιον που είχε ανάγκη, αναπάντεχα και χωρίς να το σκεφτεί, η πράξις αυτή θα τον κάνει να χαρεί διπλά, ουδέποτε θα την ξεχάσει. Το πνεύμα ικανοποιείται βραχυπρόθεσμα, η ψυχή ικανοποιείται αενάως.
Ο άνθρωπος αναλόγως του που έχει τοποθετήσει τον εαυτό του και το πώς θέλει να βαδίσει, επιλέγει και τι τον έλκει περισσότερο, αλλά και τι τον χαροποιεί περισσότερο. Τι θέλω να πω με όσα λέω; Θέλω να πω ότι η ύλη είναι πρόσκαιρη και η χαρά και η ευχαρίστηση που δίδει είναι πρόσκαιρη, όμως η βοήθεια και η αγάπη στον συνάνθρωπο δεν σβήνει ποτέ και κάθε άλλο από πρόσκαιρη είναι. Όσο πιο πολύ βοηθάτε, τόσο πιο πολύ η ψυχή σας γεμίζει από χαρά, από ευχαρίστηση και τόσο πιο γεμάτοι άνθρωποι θα είστε.

No comments:

Post a Comment