Ποίος είναι ο Άρχων Φαράχ;


                 
                                                 20-10-2010
ΠΝΕΥΜΑ ΚΥΡΙΟΥ ΠΝΕΎΜΑ ΆΓΙΟ: Ευλογώ εις το όνομα της αγίας ομοουσίου τριάδος. Είμαι το Άγιο Πνεύμα το τρίτο σκέλος της αγίας τριάδος, ο καθιζόμενος εκ αριστερών του Πατρός, εκπορευόμενος εξ Αυτού προς το πνεύμα κάθε ανθρώπου ευρισκόμενου εν τη γη, αλλά και προς αύξηση γνώσεως παντός δημιουργήματος του ΑΝΑΡΧΟΥ πατρός. 
Κατά κόσμο ΦΑΡΑΧ. Ήτο η πρώτη μου ενσάρκωση στην Ινδία. Κατήλθα ενσαρκούμενος ως απλός άνθρωπος με αποστολή να διδάξω τους αδελφούς μου, τους εν τη γη ευρισκομένους περί του ενός και μοναδικού θεού. Δεν είχα την απαιτούμενη απήχηση εις τον τόπο μου και έτσι μετανάστευσα προς δυσμάς, πέρασα την Μεσοποταμία και στο πέρασμα μου, όπου σταματούσα, δίδασκα τον κόσμο περί της μιας και μοναδικής αρχής και έτσι δημιουργήθηκε ένα ρεύμα ανθρώπων, ένα ρεύμα πίστεως, προς έναν Θεό.
Ανήλθα εις τους ουρανούς μετά από βαθιά γεράματα. Δοξάστηκα από τον Κύριο. Κατήλθα ξανά ως προφήτης Ενώχ. Μετέφερα εις τον φθαρτό κόσμο γνώση περί του άφθαρτου του ουρανίου πεδίου, αποκαλύπτοντας πολλά μυστήρια προς τον άνθρωπο. Δυστυχώς οι Εβραϊκές διαθήκες κακοποίησαν μέρος των λεγομένων μου, αφού βασίστηκαν κατά πολύ εις την γνώση την οποία τους μετέφερα εγώ πρώτος εις το γήινο πεδίο περί, ουρανίων μυστηρίων, ουρανίου θόλου, αλλά και για τους πρώτους ανθρώπους που κατήλθαν στην γη, πως επηρεάστηκαν από την μέλανα πλευρά και γιατί.
Ανήλθα ξανά εις το ουράνιο πεδίο, δοξάστηκα για δεύτερη φορά για το έργο μου, αν και για πολύ καιρό παραμένει ακόμα και σήμερα, απόκρυφο.
Προτίμησα να κρατήσω το όνομα ΦΑΡΑΧ εις το ουράνιο πεδίο για να μπορούν οι γήινοι να με ξεχωρίζουν, ως πρόσωπο της Αγίας τριάδος και όχι ως πετούμενο πτηνό, όπως λανθασμένα κάνουν σήμερα, μη προσδιορίζοντας και αποκαλύπτοντας εις τον ανθρώπινο γένος ότι όλες οι οντότητες, οι κυρίαρχες, οι αρχηγοί, είναι ψυχοπνευματικές οντότητες ανθρώπων και όχι οντότητες πτηνών. Αποκαλύψατε την αλήθεια στους αδελφούς σας και αποκαταστήσατε το ψεύδος με την αλήθεια, αυτή η οποία θα λάμψει, διότι πλέον ο άνθρωπος έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται την πλάνη των λειτουργών της αντιθέτου δυνάμεως, οι οποίοι ως πρόβατα μεταμφιεσμένα, κατασπαράζουν ως λύκοι το ποίμνιο, δια του ψεύδους και της απογοήτευσης.
Αν κάποιοι έχουν αντίρρηση για τα όσα απόψε λέγω, ας συγκρίνουν την εκκλησία την σημερινή με την «εκκλησία» που σταύρωσαν τον Ιησού και με την φάτνη στην  οποία ο Ιησούς, ως άνθρωπος, ενσαρκώθηκε για να φωτίσει τον κόσμο και τότε  θα κατανοήσουν που βρίσκεται το ψεύδος και που η αλήθεια.
Ο Κύριος όταν κατήλθε ήταν ταπεινός και φτωχός. Οι Κύριοι που αυτοαποκαλούνται άγιοι μεταξύ των και αυτοαποκαλούνται εκπρόσωποι του και λειτουργοί του θείου, είναι βαθιά πλούσιοι και περήφανοι. Πως θα μπορούσε να κατάγεται το περήφανο από το ταπεινό και το πλούσιο από το φτωχό ; Δεν γίνεται.
Στο έργο μας λοιπόν. Απόψε ως πνεύμα Άγιο σφραγίζω το έργο σας και την προσπάθεια να μεταδώσετε το θείο Φως στους αδελφούς σας. Μην σταματάτε σε λεπτομέρειες όπως: τι εξώφυλλο θα βάλετε; η τι τίτλο θα βάλετε; αρκεί το περιεχόμενο να είναι ατόφιο όπως δίδεται από τον ουρανό και το περιτύλιγμα θα λάβει την αξία του περιεχομένου, ακόμα και αν αυτό είναι άνθρακας. Ευλογώ εις το όνομα του πατρός του υιού και του αγίου πνεύματος.
Παραχωρώ την θέση μου   - Άγιο πνεύμα.     

Εισαγωγή & Πρόλογος - Πλούταρχος

Εισαγωγή & Πρόλογος 

 ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ: (διάμεσο Γ) Οι πρώτοι άνθρωποι που ενσαρκώθηκαν στο γήινο πεδίο, πολλοί από αυτούς, είχαν έμφυτη την έννοια της πίστεως εντός των. Βεβαίως μη γνωρίζοντας και μη μπορώντας να προσδιορίσουν τι ήτο αυτή, την άφηναν εντός τους κοιμώμενη.

 Όταν το ανθρώπινο πνεύμα άρχισε να εξελίσσεται, μετά γενεών και γενεών, προσπάθησε τη πίστη του αυτή να την εξωτερικεύσει, διότι η πίστη του δυνάμωνε μέσω των νεοεισερχόμενων ψυχών που ενσαρκωνόταν στο γήινο πεδίο και απέδιδαν τη πίστη τους αυτή αρχικά σε δένδρα, σε ποτάμια, σε πέτρες, σε αντικείμενα, σε ζώα, σε φυσικά φαινόμενα, στον ήλιο, στο φεγγάρι, στη θάλασσα κ.ο.κ.
Οι ανθρώπινες οντότητες συνέχισαν να εξελίσσονται τόσο σωματικώς, όσο και πνευματικώς και νέες κατερχόμενες ψυχές, ενσαρκωνόταν στο γήινο πεδίο και μεταξύ αυτών, ανώτεροι αδερφοί σας οι οποίοι ως αποστολή είχαν να προσδιορίσουν από που η πίστη αυτή πηγάζει και πως καλύτερα θα μπορούσε ο άνθρωπος να την προσδιορίσει.
Έτσι άρχισαν να γεννώνται διάφορες θεότητες οι οποίες αποδιδόταν σε σημεία της φύσης όπως ο αέρας, η βροχή, ο κεραυνός κ.ο.κ. 

Περί Ουρανίων Μυστηρίων - Μεταθανάτιες ομιλίες Ουρανίων Πατέρων και Διδασκάλων


Περί Ουρανίων Μυστηρίων
Μεταθανάτιες ομιλίες Ουρανίων Πατέρων και Διδασκάλων


3-1-2011
Μυστήρια είναι οι σχέσεις μεταξύ Ουρανού και γης

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ των Μυστηρίων: ...Μυστήριο είναι μια ενέργεια που συντελείται από άγνωστες δυνάμεις και επιδρά και δημιουργεί ή καταστρέφει κάτι και η ενέργεια αυτή, η δύναμις αυτή, δεν μπορεί να εξηγηθεί δια φυσικών μέσων ή δια της επιστήμης της υλικής, η οποία δεν γνωρίζει ουδέν για τις ενέργειες που δεν μπορεί να αντιληφθεί και να πειραματιστεί με αυτές μέσω υλικών μέσων. Αποκαλούνται οι ενέργειες αυτές μυστήρια, ακριβώς διότι δεν αποκαλύπτεται το πως και το γιατί οι ενέργειες αυτές δημιουργούνται και εφαρμόζονται εις το ουράνιο ή το γήινο πεδίο αντίστοιχα. Τουτέστιν κρατούνται ΜΥΣΤΙΚΕΣ από τη γήινη αντίληψη και γνώση.

1-5-1999

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ των Μυστηρίων: Μην παίρνετε τα Μυστήρια μόνο από την θρησκευτική τους πλευρά. Εμείς λειτουργούμε στον θρησκευτικό τομέα, διότι είναι διαφορετική η εργασία του κύκλου

Μαρτυρία περί των παθών

Άγνωστες πτυχές των παθών
7-4-2010

ΙΩΑΝΝΗΣ εκ Πάτμου ως Ευαγγελιστής: Χαιρετώ αδερφοί μου και εύχομαι η Ανάστασις του Κυρίου να φέρει ανάσταση στο πνεύμα, την ψυχή και την καρδιά σας. 
Χαίρομαι που για άλλη μια φορά βρίσκομαι εν μέσω υμών για να μπορέσω να δώσω τα φώτα μου και να δώσω κάποιες πτυχές της Εβδομάδος των Παθών, αλλά και της αναστάσεως του Κύριου Ημών Ιησού Χριστού, της αναστάσεως Του, της πνευματικής, εκ νεκρών και της ολικής νίκης και επικράτησης Του ως ένας και μοναδικός Συνάναρχος Θεός, Υιός του Πατρός Κυρίου, Κυρίαρχου, Δημιουργού απάντων.

Βρισκόμασταν εις το όρος της οδύνης εκείνο το βράδυ το μουντό από πάσης άποψης, όταν εισέβαλε φρουρά των αρχιερέων των Ιουδαίων, μαζί μετά του αδερφού μας Ιούδα, ο οποίος παρέδωσε τον Κύριο, Διδάσκαλο, Πατέρα και Θεό μας στα νύχια των σκοτεινών δυνάμεων οι οποίες εκείνη την εποχή εκπροσωπούνταν από το αρχιερατείο. τον παρέδωσε με ένα φιλί στο μάγουλο. Προσπαθήσαμε οι λοιποί μαθητές να αντιδράσουμε, όμως

Προφητείες και προρρήσεις


26-5-2010
Προφητείες και προρρήσεις

ΙΩΑΝΝΗΣ εκ Πάτμου: Ο Κύριος να σας ευλογεί να σας δίνει δύναμη και φώτιση για να προχωρήσετε στο ευλογημένο έργο το οποίον έχετε αναλάβει.
Οι καιροί δύσκολοι. Θα δυσκολέψουν κι άλλο.
Ο κόσμος σε απόγνωση. Θα έρθει σε περισσότερη απόγνωση.
Η ελπίδα χάθηκε. Δεν χάθηκε αδέρφια.
Ότι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο κόσμο σας έχει προφητευτεί. Ο Κύριος δίδοντας προφητείες και προρρήσεις είτε αυτές επρόκειτο για προρρήσεις προς εμένα είτε προς άλλους Πατέρες και αδερφούς, εδόθησαν από τον Κύριο για να γνωρίζει ο κόσμος που βαδίζει, για να αλλάξει εγκαίρως την πορεία του, για να μπορέσει να συνδυάσει πράγματα και καταστάσεις και να δει τα όσα ο Λόγος είχε μεταφέρει εις την ανθρωπότητα δια μέσω εμάς, ότι γίνονται και εφαρμόζονται.
Ήταν σαν να έδωσε ο Κύριος μια ακόμα ευκαιρία, μια ακόμα ευκαιρία και μια ακόμα ευκαιρία όμως ο

Περί της Τριαδικής θεότητος


2-6-2010
Περί της Τριαδικής θεότητος

ΟΡΦΕΥΣ: Σας χαιρετώ αδερφοί μου. Χαίρομαι που βρίσκομαι για άλλη μια φορά ανάμεσα σε ανθρώπους οι οποίοι αντί να ασχολούνται με τα γήινα, τα μάταια και τα προσωρινά προσπαθούν να κάνουν κάτι καλύτερο για τον εαυτό των, αλλά και κάτι καλύτερο για να βοηθήσουν τους αδερφούς τους να κατανοήσουν κάτι παραπάνω και σιγά-σιγά να αλλάξουν και να μεταφέρουν και αυτοί με τη σειρά τους την αλήθεια εις τους υπολοίπους αδερφούς τους ώστε μια ημέρα ο άνθρωπος να αρχίσει να συμπεριφέρεται και να σκέπτεται ως άνθρωπος και όχι ως γίνεται σήμερα που συμπεριφέρεται και σκέπτεται χειρότερα κι από ζώο.
          Αδέρφια μου στην εποχή μου κάποιοι μπορεί και να το γνωρίζεται ήμουνα μύστης. Είχα δια ιδίων δυνάμεων, προσπαθήσει και κατάφερα να έρχομαι σε επαφή δια μέσω του διαλογισμού με τον αόρατο Π.Κ., διότι κι εγώ όπως κι εσείς ήμουνα ερευνητής και προσπαθούσα να ανακαλύψω και να αποκαλύψω στο τι υπάρχει και δεν φαίνεται, στο τι υπάρχει μετά θάνατον, στο τι υπάρχει πριν το

Θεότητες, συτήματα, φιλοσοφίες, ιδεολογίες


2-6-2010
Θεότητες, συτήματα, φιλοσοφίες, ιδεολογίες

ΠΛΑΤΩΝ: Χαιρετώ αδερφοί μου και εύχομαι η θεία αρχή να σας ευλογεί και να σας κατευθύνει στον σύντομο γήινο βίο σας. Σας ομιλώ εκ του κέντρου της Πνευματικής Αίγλης, το κέντρο αναμεταδόσεως των ουρανίων οντοτήτων, των θετικών και αγαθών πνευμάτων του Ουρανού, στο οποίο κέντρο έχω την τιμή εκ του Κυρίου και Θεού μας να είμαι αρχηγός.
Ο άνθρωπος ανέκαθεν αναζητούσε να βρει από που έρχεται, που πάει, και ο Ουρανός στην προσπάθεια αυτού του ανθρώπου να εξελιχθεί ώστε κάποια στιγμή να κατανοήσει ποιος ακριβώς είναι και τι ακριβώς πρέπει να κάνει εις το γήινο πεδίο, στο οποίο και ευρίσκεται, προσπάθησε δια παντοίων μέσων να καθοδηγήσει αυτόν, χωρίς να κλονίσει την πίστη του σε ότι κατά εποχή πίστευε, αλλά και

Ποιος είναι ο άνθρωπος


2-12-2009
Ποιος είναι ο άνθρωπος

Άγιος ΝΙΚΟΛΑΟΣ : Ευλογώ εις το όνομα του Πατρός, του υιού και του Αγίου Πνεύματος. Χαίρομαι αδέρφια μου που βρίσκομαι ανάμεσά σας για μια ακόμα φορά. Δεν θα μπορούσα να λείψω ύστερα από τη αναφορά που κάνατε στο όνομά μου, για να σας δώσω κι εγώ λίγες από τις ευλογίες που λαμβάνω κι εγώ από τον Κύριο και Θεό μας και να σας πω και δυο λόγια που θα σας βοηθήσουν.
Ο άνθρωπος έχει χάσει κάθε έννοια ηθικής. Έχει χάσει τις ρίζες του. Έχει χάσει τα έθιμά του και το χειρότερο, έχει χάσει τον εαυτόν του, παρ’ όλο που νομίζει ότι εξυπηρετεί τον εαυτόν του, όμως πόσο λάθος κάνει ο εγωισμός αυτού, όταν αυτό που νομίζει ότι εξυπηρετεί δεν το γνωρίζει καν, διότι ποτέ στην ζωή του δεν έσκυψε να προσπαθήσει έστω και λίγο να βρει το παραμικρό ελάττωμα μέσα σε αυτόν, με αποτέλεσμα να νομίζει ότι είναι ανώτερος κάθε άλλου συνανθρώπου του και ότι πάντοτε, αυτός και μόνο αυτός, έχει δίκιο. Κι αν έχει τις λίγη δύναμη οικονομική τότε

Ποιός είναι ο προορισμός του ανθρώπου


9-1- 1966
Ποιός είναι ο προορισμός του ανθρώπου *

ΦΑΡΑΧ: Ο κάθε άνθρωπος έχει και έναν προορισμό. Δυστυχώς αι ανθρώπιναι  γνώσεις τον απεμάκρυναν από τον προορισμό του. Πρώτον διότι δεν έχει ο άνθρωπος γνώσιν περί του προορισμού του και δεύτερον διότι ουδείς εσκέφθει να τον φωτίσει, δια ποίον λόγο εγεννήθη και τι οφείλει να πράξει για να ευρίσκεται εντός της ορθής οδού του προορισμού του.                  
          Εις τας αγίας γραφάς αναφέρονται πολλά περί του πως ο άνθρωπος οφείλει να ενεργεί έναντι των αδελφών του. Αλλά αι άγιαι γραφαί δεν αναφέρουν ποίος είναι ο προορισμός του ανθρώπου. Τόσον σκότισε η ύλη το πνεύμα του ώστε να συγχέει τα πάντα και να μην ευρίσκει διέξοδο εις τας απορίας του.
Δια τούτο εμείς δια της νέας αυτής οδού αποφασίσαμε να λύσομε τα κυριότερα προβλήματα αυτού

Η οντότης του Αγίου Σπυρίδωνος


Η οντότης του Αγίου Σπυρίδωνος *  
                        
ΦΑΡΑΧ: Σήμερον εορτάζει εις άνθρωπος όστις αγιοποιήθηκε επαξίως υπό των ανθρώπων. Ο Άγιος Σπυρίδων είναι η οντότης η οποία θαυματουργεί προς ενίσχυση της πίστεως σας. Κλίνατε με ευλάβεια την κεφαλή σας προ του σκηνώματος του. Ας έλθει προς βοήθεια των αναγκών σας.
          Εις τους ουρανούς δεν υπάρχει μικρός η μέγας. Όλοι διευθύνονται από την αυτήν Αρχή και κατευθύνονται προς το αυτό σημείο της τελειότητος.
Εκεί εις την γη υπάρχει διαφορά μεταξύ μεγάλου και μικρού. Εδώ η διαφορά αυτή δεν κατέχει την αυτήν θέση με τους επίγειους. Η οντότης η οποία ανέλαβε υπεύθυνο θέση ενεργεί κατά τας διατάξεις του Ουρανίου Νόμου και λογίζεται μέλος της Διοικούσης Αρχής του βασιλείου μας.
          Αδελφέ Σπυρίδων ο Κύριος ως αρχηγός στέφει την κεφαλή σου δια του Αγίου Αυτού φωτός, ίνα και συ αδελφέ δια των επουρανίων δυνάμεων σου στέψεις τας κεφαλάς των πιστών προς

Να γνωρίσει ο άνθρωπος τον εαυτό του


 6-7-2010
Να γνωρίσει ο άνθρωπος τον εαυτό του

ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ & ΣΩΚΡΑΤΗΣ: Ευλογούμε εκ του Ανακτόρου του Κυρίου και Θεού μας που έχουμε την τιμή να συγκατοικούμε μετ’ Αυτού, να συνομιλούμε μετ’ Αυτού και να λαμβάνουμε κι εμείς καθημερινώς νέες γνώσεις.
Εις το Ουράνιο πεδίο η γνώσις είναι ατελεύτητος και ένα πνεύμα το οποίο ανακαλείται από την γη όσο ανώτερο και να είναι, συνεχίζει να εξελίσσεται, συνεχίζει να διδάσκεται μέχρι το άπειρο, διότι τα πάντα εξελίσσονται καθώς και η γνώσις η οποία αυξάνει όσο αυξάνουν και τα Σύμπαντα.
Ο Άνθρωπος είναι οντότις που χρειάζεται διαρκώς καθοδήγηση διότι δεν καθοδηγείται δια του ενστίκτου όπως γίνεται με τα υπόλοιπα όντα του ζωικού βασιλείου αλλά καθοδηγείται μόνο δια του λόγου, διότι ο λόγος είναι εκείνος ο οποίος επέτρεψε εις τον πρώτο άνθρωπο, ο οποίος βρισκόταν σε ζωώδη κατάσταση και καθοδηγούνταν εκ του ενστίκτου, να αναπτύξει τη λογική.
Λόγος είναι η αρχή, λογική είναι η συνέχεια. Λογική σημαίνει: η δια του Λόγου εξέλιξη της σκέψεως.
Όσο κι αν ο άνθρωπος προσπαθεί δια της γηίνου γνώσεως να φθάσει σε ανώτερα επίπεδα,

Το εγώ και ο εαυτός μου


28-7-2010
Το εγώ και ο εαυτός μου

ΑΡΧΩΝ ΦΑΡΑΧ:...Όταν λέμε «Εγώ», αναφερόμαστε στην προσωπικότητά μας. Όταν λέμε «ο εαυτός μου», αναφερόμαστε στην ουσία του εγώ μας, στην ουσία της προσωπικότητάς μας. Το μεν «εγώ» αποτελείται από πνεύμα, ψυχή και σώμα, ο δε «εαυτός» αποτελείται από ψυχή και πνεύμα. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά.
Όταν λοιπόν μιλάμε περί αυτοσυγκεντρώσεως, ακριβώς ομιλούμε περί της συγκεντρώσεως προς τον εαυτό μας, προς τον έσω εαυτό μας. Αυτοσυγκέντρωσις είναι η προσπάθεια του ανθρώπου να βάλει το πνεύμα στη διαδικασία να επικοινωνήσει με την ψυχή, ώστε η ψυχή να μπορέσει να μεταδώσει εις το πνεύμα την σωστή πορεία που πρέπει η οντότις να ακολουθήσει κι έτσι η ισχύς του πνεύματος να ελαττούται και η ισχύς της ψυχής να αυξάνει, μέχρις ότου να έρθουν σε μια ισορροπία. Αυτό σημαίνει αυτοσυγκέντρωση αδέρφια, για αυτό και σας λέμε να κάνετε ασκήσεις αυτοσυγκέντρωσης. Να αδρανήσετε δηλαδή τη σκέψη σας, το πνεύμα σας, διότι όταν το πνεύμα δεν

Η εκκλησία είναι ο φωτεινός φάρος του Κυρίου


Η εκκλησία είναι ο φωτεινός φάρος του Κυρίου *
            
ΝΑΖΗΑΝΖΗΝΟΣ ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ: Ευλογώ άπαντα τα ποίμνια του Κυρίου.
Η εκκλησία αγαπητοί αδελφοί είναι ο φωτεινός φάρος του Κυρίου. Δι’ αυτής όλοι δύναστε να λαμβάνετε φως διότι έχετε απόλυτον ανάγκη αυτού.
Ποίος όμως δίνει τα καύσιμα εις τον άστρο του Κυρίου; και είναι πάντα καθαρά ως η λευκή χιών; Το φως του φάρου είναι λαμπερό; Αλλά είναι και ευεργετικό; Ιδού τι διερωτάται ο Μέγας Αρχηγός του θρησκευτικού τομέως εις τους Ουρανούς. Και απαντά ο ίδιος. -Όχι. Λάμπει ο χρυσός, αλλά αν θελήσομε να τον εναποθέσομε εις τας χείρας μας επ ‘ αυτού τότε αναγνωρίζομε εξ επαφής, ότι δεν είναι χρυσός αλλά ψευδής τοιούτος προς περιπλάνηση και άρνηση της πίστεως μας προς τον δημιουργό.
Ποίος πταίει; Ο Κύριος η ο δούλος Αυτού;
Τον απατεώνα η κοινωνία λέει ότι τον τιμωρεί. Τους απατεώνες όμως της θρησκείας ποίος θα

Αποσπάσματα επικοινωνιών 1961-1962


*Απόσπασμα επικοινωνίας 30-11-1961        
ΦΑΡΑΧ : Η ψυχή είναι κάτι το ακαθόριστο δι ‘ εσάς ως και η ενέργεια του ηλεκτρισμού εις πολύ μικρή κλίμακα. Το πνεύμα είναι ελαφρά ουσία αιθέρια δύναμαι να είπω η οποία δεν υποπίπτει εις τας αισθήσεις μας παρά μόνον όταν αυτό [το πνεύμα] εμφανίζεται ως εικών μυστηρίου.
Η σύνδεσης της ψυχής και του πνεύματος είναι αναπόσπαστος. Η συνεργασία των δύο εις τα πλαίσια του καλού και αγαθού συμπληρώνει τα κενά, δια την ανύψωση της προσωπικότητας του όντος [του ανθρώπου] μέχρι αφομοιώσεως των, οπότε η ψυχή και το πνεύμα αποτελούν το εν τέλειο σύμπλεγμα της αγάπης και της πίστεως.
      
       *Απόσπασμα επικοινωνίας 23-3-1962
ΦΑΡΑΧ: Η ψυχή είναι ένα απειροελάχιστο μόριο της Πνοής του θεού. Δι’ αυτής κινείστε. Άρα ο άνθρωπος εισκλείει εντός του την δύναμη της θεότητος χωρίς αυτή να λαμβάνει μέρος εις τας πράξεις του. Αι πράξεις του εξαρτώνται εκ της βουλήσεως του, δηλαδή το πνεύμα του είναι

Ύλη και βοήθεια


28-7-2010
Ύλη και βοήθεια

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ: Ο Κύριος να σας ευλογεί πάντοτε, να σας δίνει υγεία και ότι επιθυμείτε για να ανταπεξέλθετε στο στίβο το γήινο, στις μάχες που δίδετε και θα δώσετε στο μέλλον για να επικρατήσει ο θείος Λόγος. Σας ευλογώ, σας προστατεύω, βρίσκομαι δίπλα σας πάντοτε και προσπαθώ, με ότι δυνάμεις μου δίδει ο Κύριος, να σας βοηθήσω για να μπορέσετε να πάτε ένα βήμα παρακάτω και να ολοκληρώσετε το έργο αυτό. Καλωσορίζω την αδερφή μας που λείπει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως η καρδιά της βρίσκεται εδώ, αν όχι η σκέψη της.
Ο άνθρωπος όταν αποκτήσει ένα υλικό αγαθό θα το χαρεί στην αρχή πάρα πολύ. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα το βαρεθεί, θα πάει παρά κάτω και θα το ξεχάσει. Όταν όμως δώσει ένα

Σφάλματα και ελαττώματα


6-10-2010
Σφάλματα και ελαττώματα

ΙΩΑΝΝΗΣ ο Χρυσόστομος: Ο Κύριος να σας βλέπει, να σας έχει καλά, να σας φωτίζει να σας δίνει υγεία κι εσείς να εισπράττετε την απέραντη αγάπη την οποία θρέφει δια εσάς.
Ο άνθρωπος κατά το γήινο βίο του σφάλλει σε πολλά σημεία πολλάκις. Κανένας άνθρωπος, λόγω της έλξεως της ύλης, δεν γεννιέται άγιος κι ακόμα όσο άγιος και να είναι, σε κάποια σημεία θα σφάλλει. Το ζητούμενο δεν είναι να μην σφάλλει, διότι από τα λάθη μαθαίνει κανείς που σκοντάβει και ποια ελαττώματά του τον οδηγούν στο να κάνει λάθη. Το ζητούμενο όμως είναι να μαθαίνει από αυτά και να μην τα επαναλαμβάνει. Ο άνθρωπος ο οποίος φωτίζεται και έχει καρδιά αγνή, όταν πράττει μια σφαλερή πράξη μετανιώνει διότι δημιουργούνται τύψεις και οι τύψεις αυτές, λόγω καθαρής καρδίας, μεταφέρονται εις το πνεύμα και η οντότητα τότε αισθάνεται την ανάγκη της μεταμέλειας. Ζητεί λοιπόν από την θεότητα να τον συγχωρήσει. Η θεότης πάντοτε συγχωρεί όμως θα πρέπει και ο

Περί Ψυχής


6-10-2010
Περί Ψυχής (Α)

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: Η ίδια η υπόσταση του ανθρώπου είναι η ψυχή του. Άνευ αυτής δεν υπάρχει. Όπως ένας ζωντανός οργανισμός που χρειάζεται οξυγόνο και χωρίς αυτό πεθαίνει, παύει να υπάρχει εις το γήινο πεδίο σας, έτσι και η ψυχή, η αξία της ψυχής, είναι ίση με την ύπαρξη της οντότητος του ανθρώπου.
Η ψυχή είναι η κινητήριος δύναμις καθετί ζωντανού. Ψυχή διαθέτουν τα πάντα τα οποία κινούνται, εξελίσσονται. Ψυχή είναι η πνοή του Δημιουργού και για κάθε ζωντανό οργανισμό, ορατό ή αόρατο, είτε βρίσκεται στην τρίτη διάσταση, είτε στην τέταρτη, είτε σε αυτό το σύμπαν, είτε σε άλλο, είναι η ίδια ενέργεια και δύναμις κινητήριος του ίδιου του Δημιουργού. Ο Δημιουργός ενυπάρχει εντός της ουσίας των πάντων και τα πάντα ενυπάρχουν εξαιτίας της ουσίας αυτής.
Η ψυχή όμως έχει και ιδιότητες. Η ψυχή μετράται, μετράται σε σθένος. Η ίδια η ψυχοπνευματική οντότις, αλλά και κάθε ζωντανός οργανισμός, αναλόγως της εξελίξεως μέσω της

Γέννηση και Θάνατος


28-8-2010
Γέννηση και Θάνατος

ΟΜΗΡΟΣ: Γέννηση και Θάνατος: δυο καταστάσεις που στην ουσία είναι μια κατάστασις. Η οντότις όταν γεννιέται στο γήινο πεδίο, θνήσκει εις το Ουράνιο και όταν θνήσκει εις το γήινο αναγεννάται στο Ουράνιο. Στο μόνο πεδίο στο οποίο η οντότις παραμένει σταθερή και ως έχει, και ως προσωπικότης και ως οντότις είναι στο Ουράνιο.
Στο γήινο σε κάθε κάθοδο της αλλάζει και χαρακτήρα, αλλά και ταυτότητα. Εκείνο λοιπόν το οποίο παραμένει σταθερό εντός της οντότητος είναι η ψυχή της, το ψυχικό της σθένος. Τότε όσο περισσότερο ψυχικό σθένος, τόσο καλύτερη πορεία για την οντότητα εις το γήινο πεδίο, ακριβώς διότι η ψυχή είναι αυτή που καθοδηγείτε από τον Π.Κ. και η ψυχή είναι αυτή που αναλόγως του σθένους της μπορεί να καθοδηγήσει ή όχι την οντότητα και στο γήινο πεδίο, παρ’ ότι εις το γήινο πεδίο οδηγός είναι το πνεύμα.
Το απαιτούμενο λοιπόν είναι η συνεργασία του πνεύματος μετά της ψυχής, συνεργασία η οποία αποζητάτε διαρκώς και ασταμάτητα από την ψυχή. Όμως αυτό που στέκεται εμπόδιο μεταξύ

Περί Ψυχής & Πνεύματος (Α)


21-8-2010
Περί Ψυχής & Πνεύματος

ΣΩΚΡΑΤΗΣ: Χαιρετώ αδέρφια μου και εύχομαι ο Κύριος να σας δίνει αμέριστη τη βοήθειά Του και τις θείες του ακτινοβολίες, να μπορείτε να ξεπερνάτε τα εμπόδια της ζωής και του πνεύματος. Χαίρομαι που βρίσκεστε απόψε εδώ. Χαίρομαι που συνεχίζετε το έργο αυτό. Έχετε τις ευλογίες όλων, ολόκληρου του Π.Κ. ο οποίος βρίσκεται γύρο σας, αν μπορούσατε να δείτε το πλήθος των ψυχών και των ανωτάτων δυνάμεων που σας περιστοιχίζουν δεν θα πιστεύατε στα μάτια σας.
Είναι ειρωνεία οι περισσότεροι των ανθρώπων να πιστεύουν ότι υπάρχει ψυχή και ότι η ζωή δεν σταματά εκεί που σταματά το σώμα, αλλά η ψυχή συνεχίζει ένα ταξίδι προς τα άνω, ενώ το σώμα παραμένει στη γη και φθείρεται, όπως φθείρεται καθετί φθαρτό και υλικό. Είναι ειρωνεία λοιπόν που οι περισσότεροι πιστεύουν ότι υπάρχει ψυχή αλλά δίδουν περισσότερη σημασία εις το σώμα και